You are currently viewing

Šeduvos lopšelis-darželis įgyvendino Radviliškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemonės finansuojamą projektą „Psichikos sveikatos ir gerovės darbe stiprinimas Šeduvos lopšelio–darželio darbuotojams“. Vyko net du praktiniai užsiėmimai prieš prasidedant naujiems mokslo metams.
Pirmasis užsiėmimas – „Mandalos taškavimas“. Mandalos taškavimo paslaptis atskleidė lektorė Monika Didžbalienė. Šio užsiėmimo tikslas – nugalėti prisirišimą savyje prie tam tikrų situacijų, žmonių ir gyvenimo įvykių. Pats mandalų kūrimo procesas yra nepaprastai gilus dvasinis išgyvenimas, turintis stiprią terapinę prasmę. Formos ir spalvos, kurias pasirinkome savo kūriniui, geriausiai atspindi vidinę kiekvieno būseną kūrybos proceso metu. Tokiu būdu kurdami mandalas mes nusipiešėme geriausią savo autoportretą. Kaip ir daugumoje meno terapijos rūšių, čia yra svarbiausia ne galutinis rezultatas, o kelias, kuriuo iki jo ėjome.
Antrasis užsiėmimas – „Šokis – terapija mūsų sielai“. Seminarą vedė Edgaras Šnipaitis – šokių mokytojas – ekspertas, choreografas, šokių studijos „Terra Astrum“ vadovas, VDU Tautinių šokių ansamblio „Žilvitis“ vadovas. Šokio menu mokė patirti pasaulį visa savo nervų sistema, jausmais, pojūčiais, gestais ne tik kognityviai, kaip esame įpratę. Nuotaikinga šokio edukacija suteikė daug gerų emocijų. Įgytas žinias pritaikysime dirbant su ugdytiniais.
Dėkojame abiems lektoriams iš visos širdies, buvo nuostabu.