You are currently viewing

Geras įprotis – didžiausia mūsų padėka gamtai
Mes esame, Šeduvos lopšelio-darželio, darni ir iniciatyvi bendruomenė, kuriems rūpi: nuo mažų vaikų svajonių iki Žemės ateities, gamtos saugojimo, tvarios aplinkos kūrimo, rūšiavimo, perdirbimo, socialinės gerovės. Mūsų tikslas – šviesti visuomenę, skatinti sveikai gyventi, ugdyti bendruomeniškumą, gamtai draugišką gyvenimo būdą. Jau 10 metų diena po dienos, mes einame atsakingo vartojimo keliu, norėdami ką nors naudingo drauge nuveikti, rinkdami ir rūšiuodami plastikinius kamštelius, juos plačiai panaudodami ugdymo procese, bei artimiausiai aplinkai puošti. Puoselėdami kūrybiškumą bei komandinį darbą įstaigos kiemo pavėsinių sienas papuošėme informaciniais ir meniniais darbais, suklijuotais iš spalvotų plastikinių kamštelių. Renkame kamštelius į specialiai tam sukurtas talpyklas, skleisdami žinią apie kamštelių panaudojimo naudą artimiausioje aplinkoje. Visa tai galima išvysti Šeduvos lopšelio-darželio lauko edukacinėse erdvėse. Šiais metais įstaigos kieme atsirado dar viena nauja širdies formos raudona plastikinių kamštelių talpykla.
Visi mūsų darželio vaikai, nesvarbu, kokioje socialinėje aplinkoje gyvena, gauna kokybišką ugdymą, įgyja žinių, patirties aplinkosauginio sąmoningumo ugdymo srityje. Vaikams stengiamasi įdiegti, kad mes visi kartu bandome „išgydyti“ savo planetą, kad vis labiau rūpinamės savo aplinkos išsaugojimu, nes neperdirbamas plastikas suyra ypač lėtai: gali prireikti net iki 1000 m. Aplinkos tausojimas, švaros palaikymas prasideda nuo suvokimo ir kasdienių įpročių formavimo. Tai tikrai neužima daug laiko, nesudaro jokių papildomų nepatogumų ir juolab – netrukdo gyventi, o gamtai duoda daug naudos.
Taip kuriamas tvirtas pagrindas tolesnei sėkmei, mūsų gyvenimo būdui tiesiogiai susijusiu su mūsų sveikata ir gerove. Tik nuo mūsų pačių priklauso, kokius sprendimus priimsime, formuosime sveikatai palankius gyvensenos įgūdžius, ką padarysime, kad būtų švariau ir žaliau, neteršiame vandens telkinių. Todėl nuolat kalbame: gerbkime save ir mus supančią aplinką, saugokime ir stiprinkime savo sveikatą.
Mūsų gamtai draugiško gyvenimo būdo formavimo gerąją patirtį bei aplinkosaugines idėjas skleidžiame respublikos ir užsienio pedagogams, norime įkvėpti keistis, tapti aktyviais ir atsakingais prisidedant prie gamtos ir aplinkos gerinimo. TAI KĄ MES DAROME NIEKO NEKAINUOJA!
Rinkimės atsakingai. Rūšiuokime!